Till hemmet Upp

Mosaik

För någon helg sen hade jag en sådan tur att jag fick gå på mosaikkurs hos mina fina vänner på Mosaic Sweden. Det är ett fantastiskt material att arbeta med och jag blir lika tagen varje gång jag hälsar på i deras butik som täcks av mosaik från golv till tak. Jag valde att klippa till mosaiken och skapa ett mönster utifrån en spets som jag hittade. Nu behöver jag bara hitta någon vacker blomma som ska få flytta dit!

Kläder Upp

Boyfriend shirt

Alldeles innan jul gick jag lös med saxen på pojkvännens gamla skjorta. Den var såklart alldeles för stor och hade dessutom en hel del detaljer. Efter att ha klippt bort ärmar, sprättat bort fickor och knapparna vid axlarna blev den betydlig mer avskalad. Jag valde att låta den sluta vid höftbenen och i stort spara nästan all bredd för att få ett lite boxigt intryck. Ärmhålen fick vara lika stora som innan för att ytterligare förstärka detta. Knapparna hade märket på skjortan ingraverat i dem så dem tog jag bort och sydde tillbaka vända åt andra hållet. Det kan tyckas vara onödigt men gjorde en hel del för helhetsintrycket! På bakstycket klippte jag isär skjortan vid sömmen som fanns där för att sy på den med ett dekorativt veck. Linningen nertill gjorde jag genom att använda det bortklippta tyget, vika det dubbelt och sedan sy ihop det med skjortan. Nu har det blivit en av mina absoluta favoriter i garderoben!

Kläder Upp

Nyårsblåsan

Efter en sen kväll dagen innan nyårsafton fick jag äntligen färdigt denna klänning! Kjolen är sydd av ett secondhandfynd från Paris. Den hade från början ett korsettliv med ett väldigt underligt utformat bystparti. Jag sydde en ny, enkel överdel av ett svart tyg med lite stretch. Med en hög urringning i fram ville jag få till en kontrast och valde därför en delvis öppen rygg och sydde i en osynlig tryckknapp. I midjan är en resår insydd för att den skulle bli lite mer figurnära.

Kläder Upp

Till storasyster

Här kommer det sista julklappsinlägget! Min kära storasyster fick ett halsband av pärlor och en massa kedjor. Sen blev det en prickig cirkelkjol också med ett härligt fall på. 

Blandat Upp

Till pojkvännen

Min fina pojkvän fick ett förkläde i härligt mönstrat svartvitt tyg med svarta lackiga detaljer. Jag utgick från ett förkläde som jag hade hemma men gjorde lite små förändringar. Necessären hittade jag en beskrivning till som tyvärr tappat bort. Den är sydd i två olika tyg, ett inre och ett yttre, och helt utan synliga sömmar.  
 

Accessoarer Upp

Till mamma

Till mamma gjorde jag smycken i en av hennes favoritfärger. Halsbandet har jag gjort genom att trä på pärlor i tre olika storlekar på metalltrådar som sedan fästes på kedjan. Armbandet gjorde jag på liknande sätt. Pärlor träddes först på nio metalltrådar, flätades ihop och fästes slutligen i korta metallängder.
 

Till hemmet Upp

Till lillebror

Min lillebror fick muggar som jag har dekorerat med olika mustascher. Jag använde en porslinspenna på två och porslinsfärg på de andra. Detta på grund av att porslinspennan inte alls fungerade så bra efter att jag hade målat de första. Att måla med pensel var betydligt klurigare men färgen blev mer heltäckande.