Till hemmet Upp

Manet

Igår blev jag äntligen färdig med min lampa som jag gjorde en stomme till för ett par veckor sedan. Jag köpte 20 cm långa vita fransar och klippte upp dem i den inre cirkeln så att de blev längre. Sedan sydde jag på dem för hand på stommen. En vän kom med kommentaren att det ser ut som en manet och jag kan inte annat än att hålla med!

Kläder Upp

Klipp till det

Det här linnet gjorde jag efter att jag hittat det här fantatiskt fina DIY-tipset. Totalt tog det mig kanske 40 min och var bland det enklaste jag någonsin har sytt. Det behövs en T-shirt som gärna är lite löst sittande. Det man gör är att klippa bort ärmar, halsringning och axelsömmar för att sedan tvinna axelbanden. Jag tvinnade mina dem tre varv utfrån och in. Slutligen syr man ihop sömmarna vid axlarna igen. Gillar verkligen enkelheten med en liten detalj som gör det mer speciellt. 
 
 
 
 

Kläder Upp

Cirkelkjol

Igår sydde jag min första cirkelkjol tillsammans med min fina vän Anna. Jag har tänkt sy en sådan ett bra tag då jag tycker att formen är så fantastiskt fin. Att de är superlätta att sy är också trevligt! Det enda som är lite klurigt är att få till passformen och att sy i blixtlåset. Vi använde oss av lite tjockare linnetyg för att få ett fint fall och ganska mycket vippighet. 

Till hemmet Upp

Let there be light

I helgen gjorde jag och min pojkvän lampor. Hans syns på bilden ovan. 
Jag gjorde en lampstomme som jag ska fixa till denna vecka. Himla roligt att använda sig av olika slags metaller! Det är lite kämpigt att få dem att göra som man vill, men det gäller bara att vara envis och att ha bra tänger till hjälp.

Smycken Upp

Armband x 2

Det första armbandet är tillverkat på samma sätt som halsbandet jag gjorde för någon vecka sen. Denna gång med en blandning av pärlor i olika färger.
Det andra är gjort av svart fuskskinn. Himla härligt material att arbeta i faktiskt!
 
 
 

Till hemmet Upp

Ord som betyder något

Text gör sig fantastiskt fint i inredning och jag gillar att ha kloka, inspirerande, roliga eller härliga meningar lite här och där. Av svartfärgad koppartråd har jag gjort den här tavlan. Fastnade verkligen för dessa visdomsord när jag hörde det i någon amerikansk ungdomsserie. 
Lite undangömt i min bokhylla finns en annan textrad. Den här kommer från en fantastiskt fin låt som the Ark har gjort. Det kan vara lite svårt att se vad det står men jag tycker att det delvis är det som är charmen med det. Jag vill att man ska bli lite nyfiken och gå närmare och kika efter vad det står. 

Inspiration Upp

Mer än bara en lampa

Den här hittade jag på en loppis för en blygsam tjugolapp. Den föll mig inte riktigt i smaken men jag fastnade för de små plastbitarna. Ofta kan man använda material som man hittar runtomrking sig om man bara har lite fantasi. När jag plockade isär den fick jag både plastkvadrater och lite större ringöglor i silver som jag har tänkt göra smycken av. Har en idé som inkluderar mosaik som jag har tänkt prova. 

Smycken Upp

Carrie-halsband

 
För ett litet tag sedan gick jag på en maskerad med tema TV-serier utklädd till Carrie Bradshaw. Självklart var jag då tvungen att göra hennes signaturhalsband!
För att göra detta halsband använde jag mig av en tunn guldkedja, guldfärgad koppartråd, ett lås och fyra små ringöglor. Verktygen som behövdes var en knipsartång och en plattång. Mät upp hur lång kedjan ska vara och knipsa av den. Fäst låset med en ringögla på den en änden och sätt på en rinögla på den andra.
Prova skriva namnet som du vill ha på halsbandet på ett papper. Tänk på att allt måste hänga ihop. Sen är det bara att böja till koppartråden på liknande sätt. Det är lite klurigt så räkna med att ge det några försök innan det blir bra. Sen är det bara att fästa namnet i kedjan med rinöglor.